Lionel Messi – Tidernas bästa spelare?

När man pratar om fotboll tar det inte lång tid innan man börjar diskutera om vilken fotbollspelare som är den bästa genom tiderna. Sverige är numera med i diskussionen med Zlatan i spetsen och han nämns ständigt i topp tio. Vilka är det som ständigt befinner sig på topplaceringen när man pratar om de absolut bästa? Det är rent av omöjligt att skriva en sådan lista utan att ha med argentinaren Lionel Messi. Han föddes som Lionel Andrés Messi i 1987 och gick med i sitt första fotbollslag i fyraårsåldern.

2015_UEFA_Super_Cup_64_cropMessis tidiga karriär

Att växa upp i en familj som älskar fotboll kan ha en otrolig påverkan på din karriär som spelare. Lionel spelade varje dag med sina bröder och kusiner och det gav resultat för många av dem, inte bara Lionel. Maximiliano och Emanuel Biancucchi spelar också professionell fotboll och det starka motståndet hjälpte säkerligen den kortväxta Lionel att utveckla sin talang. När han var sex år gammal gick han med i laget Newell’s Old Boys och gjorde över 500 mål under sina sex år. När han var tio år gammal kunde hans karriär dock ha tagit slut. Han drabbades av tillväxthormonbrist och behövde medicineras för att kunna motverka effekterna. Han fortsatte dock att utvecklas både som person och spelare och familjen sökte efter toppkontrakt när Lionel var 13 år gammal. Barcelonas chef var intresserad men hade svårt att få övertyga styrelsen. Kontraktet skrevs dock och det blev början på en karriär.

Messis karriär i Barcelona

Lionel Messi är främst känd för sin talang som fotbollsspelare och inte som en färgstark personlighet. I början av sin karriär hade han väldigt svårt att integreras i lagen och det var många som vittnade om att de trodde han var stum. Han kom dock att växa ut ur sitt skal, speciellt efter att han blivit god vän med andra unga talanger som Gerard Piqué och Cesc Fàbregas. Messi hyllas även som person av sina lagkamrater och de säger att han är en väldigt generös människa som alltid visar respekt. Det andra namnet som brukar nämnas som världens bästa spelare är Cristiano Ronaldo och trots att han är en otrolig talang har han också fått kritik för att vara en ytlig människa. Båda spelarna har tagit hem FIFAs utmärkelse World Player of the Year och fortsätter jaga både mål och pokaler. Framtiden kommer utvisa vem som är tidernas bästa spelare.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*